НОВИНИ


Спасителят на шофьора от цистерната: Държеше се само на мускули

1 5099 14.08.2015
Спасителят на шофьора от цистерната: Държеше се само на мускули

Шофьорът от цистерната беше провесен през прозореца и не е бил вързан с колани. Държеше се само на мускули. Това разказа спасителят му Кирил Дикански, който е пожарникар.


По думите му през цялото време е имало опасност кабината да се откъсне от цистерната и да полети към пропастта. Водачът на цистерната е бил контактен, отговарял е на въпросите зададени му от Дикански, но целият е треперил и е бил затрупан от различни вещи от камиона. За щастие не е бил ранен, което е спомогнало за по-бързото му извеждане от кабината, разкри Дикански.

Спасителната акция продължава над 2 часа. В нея са участвали общо 62 служители от пожарната, МВР и АПИ. Сигналът за инцидента е получен в 17.40 часа, като ПТП. Първият екип пристигнал на мястото на инцидента дава конкретна информация и тогава е взето решение да не се използва хеликоптер, защото в района е имало силен вятър, който в комбинация с перките на хеликоптера, е можело да доведе преобръщане на цистерната в пропастта. Самата цистерна е била празна. Имало е само 10% газ, което е регламентирано по закон.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама