НОВИНИ


Сдобихме се със супер система за управление на морски трафик

3 4505 15.08.2015
Сдобихме се със супер система за управление на морски трафик

България вече има една от най-модерните в Европа системи за управление на морски трафик. Премиерът Бойко Борисов и министърът на транспорта Ивайло Московски официално прерязаха лентата на новия брегови център във Варна.


Новата трафик кула осигурява по-безопасен и ефективен морски транспорт. Освен това системата за наблюдение гарантира и по-чисти морски води.

Със своите 4 етажа, модерен дизайн и хиляда метра площ рейдовата кула събира всички дейности за контрол на корабния трафик до северната граница, съобщава bTV.

Със системи за автоматична идентификация и радиокомуникации пък корабите предават местоположението, курса и скоростта си. Под специално внимание са корабите, които превозват опасни товари, дава се възможност да се вземат необходимите превантивни мерки за предотвратяване на сблъскавания, засядания и др., а това води до опазване на околната среда и човешкия живот на море.

 

При евентуално бедствие търсенето и спасяването ще е по-ефективно. По-лесно ще се установяват и нарушителите при замърсяване на морето. А догодина в училището ще заработи център за борба с нефтени разливи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама