НОВИНИ


Половин България застрашена от пожари

0 4531 16.08.2015
Половин България застрашена от пожари

Червен индекс за пожароопасност е обявен в части от областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Ловеч, Бургас, Ямбол, Хасково и Варна, сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.


Червеният индекс за пожароопасност означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са трудни за овладяване.

Оранжев индекс за пожароопасност е обявен за части от областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Русе, Ловеч, Силистра, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София. Оранжевият индекс означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама