Индексът на тържищните цени /ИТЦ/ , който отразява цените на хранителните стоки на едро се покачи тази седмица с 1,88 на сто. ИТЦ се повишава от три седмици. След като в последните дни на юли падна до 1,236 пункта, заради сравнително евтините плодове и зеленчуци, сега вече е с 5.0 процента по-високо ниво - 1,299 пункта.
Краставици се търгуват по 0,85 лева за килограм. Цената на доматите, гледани на открито се понижава тази седмица с 6,7 на сто до 0,70 лева за килограм. Оранжерийните домати поскъпват с 3,7 на сто до 0,83 лева за килограм. Морковите поевтиняват с 8,5 на сто до 0,75 лв./кг. Зелето поевтинява с 6,3 на сто и се търгува на едро по 0,30 лева за килограм. Картофите поевтиняват със 3.7 процента до 0,52 лева за килограм. Цената на зелените чушки пада със 7,5 на сто до 0,98 лева за килограм. Ябълките поскъпват с 3,8 на сто и се продават по 1,10 лева за килограм. Лимоните поскъпват с 1,1 на сто и се търгуват средно по 3,67 лева за килограм.
Цената на дините пада с една стотинка до 0,37 лева за килограм. Пъпешите се търгуват по 0,96 лева, с 4,3 на сто по-скъпо от преди седмица. Прасковите поевтиняват с 1,0 на сто до 1,00 лева за килограм. Кравето сирене се продава средно по 5,62 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" поскъпва с 0,2 процента и се търгува средно по 10,07 лв./кг. Олиото поскъпва с 0,5 процента и се купува по 2,19 лева за литър. Каймата се продава средно по 4,68 лева за килограм. Пилешкото месо се продава трайно по 3,93 лева за килограм. Захарта се търгува без промяна средно по 1,24 лв./ кг. Брашното тип "500" поевтинява с 1,2 на сто и се продава за 0,83 лева за килограм. Зрелият фасул се купува по 3,35 лв./кг. Яйцата се продават средно по 0,18 лева за брой на едро.