НОВИНИ


М. Константинов: Политиците засега се държат прилично

3 4373 17.08.2015
М. Константинов: Политиците засега се държат прилично
Михаил Константинов

Всички трябва да бъдат равни пред закона, защото в противен случай се пораждат съмнения за „двоен аршин“. Това каза математикът проф. Михаил Константинов по Фокус, във връзка с обвинението наложено от Прокуратурата на кмета на Карлово Емил Кабаиванов за умишлена безстопанственост.


Според проф. Константинов в момента топката е в полето на Прокуратурата и тя трябва да докаже убедително пред обществеността, че не прилага двойни стандарти. „Аз бих препоръчал три неща да се случат. Прокуратурата да реагира веднага, когато има сигнали за някакви нарушения, а не да чака да мине време и да се появят съмнения за политически поръчки. Бих препоръчал на кметовете да са много внимателни, когато изпълняват своите многобройни кметски задължения, защото понякога дори и поради небрежност, може да се окаже, че нарушават закона и тогава следват неприятни за тях последствия. Третото, което трябва да имат предвид всички участници в една подобна история, е че ако след едно такова досъдебно производство се окаже, че съответният човек е невинен (както се надявам да е в случая), той може да търси по-нататък правата си от държавата.

 

По-просто казано, той може да осъди държавата. Включително и за това, което каза г-н Кабаиванов, че се нанася удар върху неговата репутацията”, посочи математикът. Проф. Михаил Константинов коментира още, че очаква законосъобразни избори и изрази увереност, че те ще бъдат такива. Според него, за момента предизборната кампания е в рамките на нормалното. „Политиците засега се държат прилично, което обаче не значи, че накрая няма да започнат да си подмятат компромати”, коментира още проф. Константинов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама