СВЯТ


Бившият шеф на румънското МВР отива на съд, началник за борба с корупцията е задържан

4 4838 18.08.2015
Бившият шеф на румънското МВР отива на съд, началник за борба с корупцията е задържан

Бившият шеф на румънското МВР отива на съд. Става дума за Габриел Берка, който в момента е в ареста, съобщи в. „Евениментул зилей“. Берка е заподозрян в търговия с влияние. По същото дело в ареста е и бившият депутат Михай Бану.


Според прокурори в периода април 2010 - януари 2012 г. бившият вътрешен министър чрез посредничеството на Бану е получил – както за себе си, така и за политическата партия, от която е част, сумата от 185 хил. евро. Парите били платени от бизнесмен, а Берка трябвало да използва влиянието си, така че определена община в страната да получи средства, с които да финансира строителни дейности на стойност около 5,6 млн. леи, извършвани от фирма на бизнесмена.

 

Вестник „Адевърул“ отбелязва днес, че шефът на регионалната дирекция за борба с корупцията в Прахова е бил задържан снощи след повече от единадесет часа разпит също по обвинение в търговия с влияние. Константин Испас е обвинен в това, че е използвал заемания пост, за да осигурява оопределени фирми при извършване на проверки.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама