НОВИНИ


НАП притиска длъжниците на КАТ, запорира заплати, продава имотите им

3 4428 19.08.2015
НАП притиска длъжниците на КАТ, запорира заплати, продава имотите им

НАП започват да издирват длъжниците на КАТ. Данъчните ще се обадят по телефона на 3600 физически лица, които не са платили своите актове към КАТ и другите органи на МВР. Това ще стане в следващите 30 дни, съобщиха от приходното ведомство.


Задълженията им към бюджета са общо 3.3 млн. лева. В информационната кампания са включени всички физически лица, които имат непогасени задължения, чиято сума стига до  5 000 лв.

 

Предишни информационни кампании на НАП са доказали, че телефонният контакт е ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите доброволно да покрият дълговете си към бюджета. Данните сочат, че след телефонен разговор над 70% от длъжниците внасят задълженията си в уговорения срок.

 

Невнасянето на публичните задължения в 14-дневен срок след позвъняването може да доведе до налагането на обезпечителни мерки и стартиране на процедура за принудително събиране на дълговете.

 

Един от най-често използваните способи за събиране на дългове е налагането на запор върху заплатата на длъжника илина притежаваните от него моторни превозни средства и продаването им на търг. От НАП уверяват, че ако в двуседмичния срок след позвъняването постъпи плащане, няма да се пристъпва към продажба на имуществото на длъжника.

 

Задлъжниците с актове към МВР в размер над 5 000 лв., публичните изпълнители на НАП директно ще пристъпват към налагането на запори, изземване на моторни превозни средства и публична продажба.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама