НОВИНИ


Премиерът: Сменят един от синдиците на КТБ, подпомагаме "Х" банки, за да не паднат

5 7414 21.08.2015
Премиерът: Сменят един от синдиците на КТБ, подпомагаме "Х" банки, за да не паднат
Сградата на КТБ

Един от синдиците на КТБ ще бъде сменен. Това каза премиерът Бойко Борисов по НТВ. Той допълни, че според него парите на държавата е трябвало да се извадят от банката постепенно , а не както е било направено. Ако беше направено така, с КТБ нямаше да се случи това, допълни той.


Ние в момента  подпомагаме „Х „ банки, за да не паднат, призна Борисов. По думите му депутатът от ДПС  Делян Пеевски си  е създал негативен образ в обществото. Поради тази причина  много хора от ГЕРБ ги издърпах. И с мен ще се случи същото. Постепенно човек се изхабява. Спомняте си, че с назначаването на Пеевски  за шеф на ДАНС , цялото общество гръмна. На въпрос, дали не управлява  с ДПС  той каза: При този насипен парламент, се налага да се ползват другите партии. Благодаря  на Местан, че дойде на срещите и  се присъедини към нас за съдебната реформа. Когато направят нещо добро: Ефенди, мерси!

 

Относно автокрадеца, който въпреки трите европейски заповеди за задържане и мярката „домашен арест“, продължава да краде коли у нас, той каза:  Законите така се правят, че да се шиканира  процесът. Има много юристи в парламента и законите така ги промениха, че при налагане на мярка „домашен адрес“ да ги пази полицията. Чисто теоретично как 1000 патрула ще пазят. Има хора в парламента, които трябва да мислят за тази работа. Да сложат гривни на арестантите. Така се си подредили нещата във всяка област, че всяко  нещо с напън трябва да се разбие. Дори да излезе пред обществото като факт е проблем, оплака се Борисов.

 

Той е категоричен, че във ВСС  трябва да се гласува явно.  Ще положа огромни усилия да има явно гласуване. Революционно беше да разделим ВСС  и съдиите да избират своето ръководство. Вчера раговарях  с ген. Атанас Атанасов, ние не сме се събрали да се обичаме. Правосъдният министър  Христо  Иванов и главният прокурор може и да не се харесват. На съвещанията стоят един до друг и всичко протича нормално, успокои ни той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама