НОВИНИ


Павлова: С Програмата за саниране достигаме до всеки човек

15 6595 23.08.2015
Павлова: С Програмата за саниране достигаме до всеки човек
Лиляна Павлова

Няма дискриминирани по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради” нито по политическа принадлежност на кмета, нито по вид сграда, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от Фокус.


Днес тя откри първия саниран блок по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради” в Благоевград.

Безспорен е фактът, че тази Национална програма е изключително правилна, позитивна и аполитична мярка,насочена е към гражданите. Чрез нея достигаме до всеки един човек. Около 3 милиона български граждани живеят в такъв тип сгради. Второ, чрез нея подпомагаме директно, като държавата финансира обновяването на домовете, което води до намаляване на сметките”, обясни Павлова. По думите й, хората спестяват 50% от сметките си след саниране. „Това една изключително позитивна програма, която срещна само политическа антикампания, може би от страха на нашите опоненти, че програмата наистина ще уцели пулса и нуждите на обществото”, коментира Павлова.

Министърът уточни, че вече над 1500 са сградите, които са част от програмата. „Убедена съм, че и след откриването на първия блок, когато се опровергаха всички негативни сценарии, този брой ще нараства. Наистина тази антикампания ще си остане в сферата на популизма и на опитите да се омаловажи една изключително навременна и нужна мярка”, подчерта Павлова. Според нея, мярката се оценява добре от хората, защото касае и малките, и големите градове, сгради и фирми. Създават се възможности за бизнеса и гражданите като цяло, каза още Лиляна Павлова.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама