НОВИНИ


Министерският съвет стяга 80 законопроекта

2 4741 26.08.2015
Министерският съвет стяга 80 законопроекта
Вторият кабинет на Борисов

Министерският съвет прие законодателната си програма за второто полугодие на 2015 г. В нея са включени 80 законопроекта, като сред тях са предложения за промени в приоритетни за правителството области, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.


Финансовото министерство ще внесе Законопроект на Кодекс за застраховането, с който ще бъдат въведени изисквания на три европейски директиви. Поправки в Закона за защита при бедствия готви МВР, а Министерството на отбраната ще предложи редакция на Закона за резерва на въоръжените сили на Република България.

Кабинетът ще разгледа поправки в Закона за закрила и развитие на културата. С тях ще влязат в сила единни правила за финансиране чрез стандарти на държавните, регионалните и общинските културни институти в сферата на музеите и подводните археологически проучвания и библиотечното дело.

Програмата на правителството предвижда да бъдат направени поправки и в Закона за висшето образование, които ще доведат стимулиране на научноизследователската дейност на висшите училища и развитието на иновациите.

Предвижда се създаване на Център за оценка на риска по хранителната верига като самостоятелно звено на подчинение на министъра на земеделието и храните. Неговите функции ще бъдат предмет на отделен закон.

Министерството на околната среда и водите ще предложи промени в три закона – за управление на отпадъците, за биологичното разнообразие и за защитените територии.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама