НОВИНИ


Съдът пусна автоджамбазина Яро, възмутил премиера Борисов

1 5023 27.08.2015
Съдът пусна автоджамбазина Яро, възмутил премиера Борисов

Съдията Иван Коев нареди Яро незабавно да бъде освбоден от ареста. Автокрадецът Ярослав Димитров бешe заснет на 14 август от охранителна камера как задига „Ауди“ и БМВ в София. По този повод премиерът Бойко Борисов изрази възмущение от това, че 32-годишният мъж върши престъпления, докато е под домашен арест.


Според съдия Иван Коев няма доказателства, че Ярослав Димитров е човекът, който е откраднал BMW-то и аудитото от кв. Манастирски ливади и е записан от камерите. Съдията дори посочи, гледайки Яро, че не може да твърди с категоричност, че мъжът от записа на камерите и този, който е пред него, са един и същи човек. Съдия Коев, който е докладчик по делото, се позова на две експертизи на записа от камери, направени от СДВР и НИКК, информира 24 часа. Според тях също не можело да се даде категоричен отговор, че Ярослав Димитров е човекът, записан от камерите. Експертите от НИКК откриват сходство в брадичката и овала на лицето между човека от записа и Яро, но заради колоните в гаража, шапката на главата на мъжа и тъмнината, не можело да са сигурни на сто процента.

 

Съдия Коев каза още, че всички 5-ма свидетели по делото са полицаи и затова техните показания не са убедително доказателство. Освен съдия Иван Коев, председател на съдебния състав, бе съдийка Вера Чочкова, която бе кандидат за главен съдебен инспектор.

 

Съдия Иван Коев е този, който ще гледа делото срещу Владимира Янева. Той е и магистратът, който оправда Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров за подкуп.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама