ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 12 януари

0 4126 11.01.2009
Предстоящо на 12 януари

НС заседава по темата за мерките за ограничаване на последствията от спиране на доставките на природен газ; СГС заседава срещу Красимир и Николай Маринови и още четирима подсъдими; инициативен комитет дадвапресконференция във връзка с предстоящите на 14 януари протестни действия.


 

Председателят на парламента Георги Пирински свиква заседание на Народното събрание от 14 часа. Единствена точка в дневния ред на заседанието е: „Изслушване на Доклад на Министерския съвет за мерките за ограничаване на последствията от спиране на доставките на природен газ за България”.

Министърът на отбраната Николай Цонев и проф. Лъчезар Димитров, ректор на Националната спортна академия „Васил Левски” и заместник- председател на БОК, ще подпишат Споразумение за съвместно сътрудничество в областта на физическото възпитание и спорта между министерството и академията. Подписването ще се състои от 12.00 ч. в зала „Тържествена” в Министерството на отбраната.

От 10.00 часа в Софийски градски съд 17 А състав ще заседава срещу Красимир и Николай Маринови и още четирима подсъдими по чл. 117 от НК.

Посланикът на Франция в България Етиен дьо Понсен ще даде пресконференция от 11.30 часа в Резиденцията на Франция. Посланикът ще даде подробности относно възпоменателните събития, които ще се състоят на 19 и 20 януари 2009 г. в София и Пловдив, в присъствието на свидетели от онова време. С тях ще се отбележи 20-ата годишнина от посещението на френския президент Франсоа Митеран в България (18 и 19 януари 1989 г.)

От 12 часа в БТА "АКВАХИМ" ЕООД и Агенцията за социално подпомагане ще представят дарителска акция "БИОН 3" - пакети със специални витамини за домовете за възрастни хора в цялата страна. Участниците са Камелия Цанкова, изпълнителен директор на "АКВАХИМ" и Гергана Дрянска, директор на Агенцията за социално подпомагане.

От 13 часа в БТА инициативен комитет на студенти, неправителствени и браншови организации ще даде пресконференция във връзка с предстоящите на 14 януари общи действия на протестиралите на 19 декември студентски, граждански и браншови сдружения. Ще бъдат обявени организациите, подкрепящи предстоящите протестни действия.

От 9.30 часа в 5 зала на Пловдивския окръжен съд ще бъде прочетена присъда по делото с подсъдим Марин Дипчев.

 

Поредната мониторингова мисия на Европейската комисия по програма ФАР пристига в България на 12 януари. Експертите ще посещават на място проектите изпълнявани по програма ФАР в България и управлявани от Изпълнителна агенция „Централно звено за финансиране и договаряне” в Министерство на финансите, Изпълнителна агенция ФАР в Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Изпълнителна агенция ФАР в Министерство на икономиката и енергетиката. Работата на мисията ще продължи до 6 февруари.

Националната агенция “Пътна инфраструктура” е извършила инвентаризация на билбордовете и другите рекламни съоръжения по пътищата. След 12 януари агенцията започва процес на премахване на незаконните обекти.
Това се налага не толкова, поради липса на средствата, които не са постъпили в бюджета, а защото тези съоръжения създават опасност по пътищата, коментира, инж. Янков.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама