МИСТЕРИИ


Милошевич поръчал убийството на Илия Павлов?

2 7960 02.09.2015
Милошевич поръчал убийството на Илия Павлов?
Илия Павлов

В Долни Богров много хора и до днес са убедени, че Илия Павлов е жив. Колко му е на „Мултигруп” да намери един труп и да го подмени с Илийчо. Може би само тези, които са били най-близо до него и най-добре го познават, знаят, че босът на корпорацията е станал жертва на характера, наследен от дядо си Найдо. Според източници от службите Илия Павлов е дължал на фамилия Милошевич 250 млн. долара, дадени му, за да ги „завърти” и „превърти”, предимно чрез „Балканска банка”, основана от корпорацията в Скопие.


Парите на семейния клан Милошевич така се „завъртат” и „превъртат”, че изчезват. Според въпросните източници на милионите на структурите на височайшето семейство изчезват също в посока САЩ, към сметките на Дарина. Тяхната хипотеза е, че Илия Павлов е имал намерение да занемари бизнеса си в България и да се установи завинаги в САЩ, където са жена му и децата му. Именно затова е правил необяснимите огромни трансфери на свежи пари, пише stara-bulgaria.eu.

Последните три години преди убийството му бизнесът на Илия Павлов запада тотално. Поради липсата на свободен и оборотен капитал започва да не плаща заплати, а много от фирмите му изпитват непреодолими финансови затруднения и започват да гърмят една след друга. Въпреки неистовия натиск и заплахите на пратениците от името на фамилия Милошевич и техните структури, въпреки мистериозните убийства на някои ключови за „Мулти” фигури, Илия Павлов най-безцеремонно и арогантно дори отказва да върне 250-те милиона с неустойките на височайшето семейство.

Руснаците наблюдават развитието на нещата, виждат разпада на могъщата някога корпорация, убеждават се, че Илия Павлов им е безполезен и вдигат чадъра. И тогава, вече с развързани ръце, лично Слободан Милошевич, макар и вече зад решетките, издава заповедта за убийството на Илия Павлов. Печалният парадокс е, че последните години от живота на Илия Павлов са досущ като тези на жертвата му Луканов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама