НОВИНИ


Първанов дава награда, ако БСП подкрепи кмет от АБВ

10 4273 02.09.2015
Първанов дава награда, ако БСП подкрепи кмет от АБВ
АБВ

Обявил съм награда за журналист или за някой от „Позитано", ако намерят община в страната, където БСП е подкрепила кандидат за кмет на АБВ. В същото време се запознах със ситуацията в 130 общини, в 35 от тях сме в коалиции с подкрепа за кандидат-кмет, излъчен от БСП. Но ние сме широко скроени, имаме добра коалиционна култура, пък и важно за България е да има силна и единна левица.


Това каза в сряда в Благоевград лидерът на АБВ Георги Първанов, който води председателския съвет на общинските водачи на партията в Пиринския край. Той уточни, че хората по места решават с кого да се коалират – може да е с ГЕРБ, с РБ, дори с Атака, ДПС и Патриотичния фронт. „АБВ стои добре в централното управление. Вицепремиерът Ивйло Калфин е отличникът на коалицията.Направи реформи във всички социални дейности.

Искаме този управленски потенциал да го пренесем по места на тези избори", каза още Първанов. Той коментира и новия политически сезон, като подчерта че стабилността на управлението не бива да е самоцел, а условие, за да се върви напред. „Краят на предишния политически сезон показа, че са необходими корекции, за да се осъществят реформите в съдебната система, в здравеопазването", подчерта той.

Първанов смята, че сред най-големите проблеми е демографската криза. „Калфин не ме е упълномощил, но ще съобщя, че е готов проектът за нова демографска стратегия, тази есен ще бъде подложен на обществено обсъждане и чак след това ще влезе за дебати в парламента", допълни лидерът на АБВ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама