НОВИНИ


Свързват хотелите директно с НАП

1 4315 05.09.2015
Свързват хотелите директно с НАП

От Министерството на туризма предвиждат законови промени за въвеждане на единна система за туристическа информация и комуникация, с което хотелите да бъдат “вързани” с НАП. Това каза в Кърджали министърът на туризма Николина Ангелкова.


Целта е да се обърне специално внимание на подаваната от бранша информация за броя на почиващите. Малко преди края на летния сезон, министър Ангелкова отчете, че спадът на чужди туристи е в рамките на прогнозираното. Към момента той е 15 процента от предвиден близо 20 на сто. На родното Черноморие се отчита минимално увеличение с 5 на сто на български туристи.

 

По отношение на качеството на услугите, към министерството ще бъде създаден Съвет за проблемите за кадрите в туризма. Що се отнася до концесиите и цените за шезлонг и чадър, министър Ангелкова каза, че на заседанието на МС следващата седмица ще бъде представена примерна концепция за управление на морските плажове. В нея е наблегнато на методиката, определяща минималното концесионно плащане спрямо концесионерите, контрола и санкциите.

 

Като акцент в туризма за 2016 г. е заложено на културно-историческия туризъм. Вече е започната реклама през различни онлайн платформи. Сключено е партньорство с големи туроператори и се работи с нискотарифни авиолинии за реклама през тях, обясни Николина Ангелкова, цитирана от БНТ. Тя допълни, че за реклама през 2016 г. министерството е предвидило да поиска три пъти повече от сегашния бюджет и цялостен бюджет за министерството от 34 млн. лв.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама