НОВИНИ


БГ каналджиите – контрабандисти на цигари и наркотрафиканти

9 8855 05.09.2015
БГ каналджиите – контрабандисти на цигари и наркотрафиканти

Българските контрабандисти, трафикантите на цигари и хора от наркобандите са основните организатори на канала за трафик на бежанци през страната ни, твърдят източници на bTV. На най-ниското стъпало обаче са шофьорите – като Емил Дуков от столичния квартал „Факултета”. По професия е таксиметров шофьор, разказват съседи. Именно той е един от осъдените за превоз на бежанци. Емил обаче отрича.


Михаил също е осъден за трафик на 31 бежанци. Той е дал на съда адреса на автокъща. Проблемът е, че той не се е появявал там от две седмици.

 

Къщата на Иван Андреев от Харманли от няколко дни е празна. Милен Маринов и Димитър Димитров от Хасково са без предишни криминални регистрации.

От МВР твърдят, че от началото на годината досега са разбили няколко каналджийски схеми и скоро ще внесат предложения за драконовски наказания.

 

Тарифата за преминаване през България е между 500 и 800 евро на човек. Освен с микробуси бежанците са превозвани с таксита, а напоследък и в по-скъпи автомобили, за да не будят подозрение и да не бъдат спирани за проверка.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама