НАРОДЕН ГЛАС


Дянков анализира във ФТ: Орбан използва кризата с мигрантите заради рейтинг

5 5282 07.09.2015
Дянков анализира във ФТ: Орбан използва кризата с мигрантите заради рейтинг
Симеон Дянков

Виктор Орбан използва кризата с мигрантите, за да повдига изплъзващата му се популярност. Унгарският премиер се възплолзва от слабата реакция на Европа, e написал бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков в анализ за "Файненшъл таймс".


Откакто започна напливът на мигранти от Близкия Изток към Европа миналата година, Унгария е център на внимание. Това се случва по две причини. Първо - основният мигрантски поток от Сирия и Ирак се опита да достигне до Германия и други европейски страни на север по вода, през гръцките острови и после през Сърбия, за да достигнат Унгария.

 

Втората причина е, че унгарският премиер Виктор Орбан използва проблема с имигрантите, за да подобри изплъзващата му се популярност.

 

За да изпълни целта си, той извърши няколко лудории - от поставянето на четири метрова ограда на границата със Сърбия и изпращането на войски там, до блокирането на достъпа на имигранти до жп релсите. Из страната бяха разлепени плакати, които гласяха, че бежанците не са добре дошли, пише Дянков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама