НОВИНИ


Орбан: Европа ще загине, ако пуснем всички бежанци

16 5206 12.09.2015
Орбан: Европа ще загине, ако пуснем всички бежанци
Виктор Орбан

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е убеден, че ако не се спре потокът от бежанци, християните в Европа може да станат малцинство, а самият Евросъюз да загуби идентичността си.


В интервю за в. „Билд“, цитирано от БГНЕС Орбан казва: В настоящия момент европейските политици живеят в света на бляновете. Те не подозират каква опасност за нас представляват пристигащите. Те не си дават сметка за мащабите на проблема: става дума за десетки милиони хора. Потокът е безконечен – от Пакистан, Бангладеш, Мали, Етиопия, Нигерия и т.н. Ако ние пуснем всички, Европа ще загине. В резултат на миграцията мюсюлманите в обозримо бъдеще ще станат мнозинство в Европа. Ако Европа допусне съперничество на двете култури, християните ще загубят, смята Виктор Орбан. Той изказва мнението, че заради запазване на културната идентичност на Стария свят е нужно да се спре допускането на мюсюлмани в Европа. Но затова европейските политици говорят неохотно, изтъква унгарският премиер.

Орбан отправя критики към канцлера на Германия Ангела Меркел, която обяви, че регламентът за бежанците на ЕС не работи и пусна бежанците от територията на Унгария в Германия. Според правилата всички те трябва да бъдат регистрирани именно в страната, в която първоначално влизат в ЕС. Това предизвика у нас хаос, така става, когато се нарушават правилата – категоричен е Орбан. Той отбелязва, че бежанците започват да оказват съпротива на полицията, отказват да се регистрират, тъй като тяхната цел била непременно да попаднат във ФРГ.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама