ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 15 януари

0 4208 14.01.2009
Предстоящо на 15 януари

Заседават НС; МС; СОС; пред парламента организират протестен митинг; на кръгла маса обсъждат европейската енергийна политика и новите предизвикателства пред България; на пресконференция представят ситуацията с доставките на руски газ за Европа.


 

От 9.00 ч. ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 9.30 часа – 19 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Васил Чичибаба и други по чл. 203 от НК.

От 10.00 ч. ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 10.00 ч. ще се проведе заседание на Столичен общински съвет.

От 10.00 ч. Лабораторията за медиен мониторинг на Фондация "Медийна демокрация" организира в пресклуба на БТА пресконференция на тема: „Предизборната кампания в медиите - първи ефекти, тенденции, недоразумения" - представяне на първия експертен доклад по проект с ръководители доц. Георги Лозанов и доц. Орлин Спасов.

От 11.00 ч. в пресклуба на БТА Съветът за електронни медии /СЕМ/, Съюз на българските национални електронни медии и Асоциация на българските радио- и телевизионни оператори /АБРО/ организират дискусия на тема: „Враждебната реч и езикът на омразата в електронните медии".

От 11 часа пред парламента ще има протестен митинг.

ПП ГЕРБ съвместно с Фондация Роберт Шуман, организира кръгла маса на тема: „Европейската енергийна политика и новите предизвикателства пред България". Кръглата маса ще се състои в хотел Хилтън, зала Мусала 1, от 10.00 до 12.30 часа. Събитието ще бъде закрито от Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, кмет на София

От 11.00 часа в галерия „Средец” на Министерството на културата проф. д.и.н. Николай Овчаров и Людмил Каравасилев, мениджър „Връзки с обществеността и спонсорство” на Обединена българска банка, ще дадат пресконференция, на която ще бъде представен проектът „Български столици, твърдини и светини”.
В 11.30 часа същия ден Стилиян Вътев, главен изпълнителен директор на ОББ и проф. д.и.н. Николай Овчаров ще открият официално едноименната изложба и ще представят албума с възстановки „Български столици, твърдини и светини”, който ще се продава с благотворителна цел в подкрепа на начинанията на Сдружение „Обединени за милосърдие”.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства на символичната първа копка на магазин ТЕХНОПОЛИС. Събитието ще се състои от 13.00ч. в близост до надлез „Надежда“, местността Задгарова артерия, на ул. 202, срещу ТЕЦ-София.

В 11ч в София прес ще се проведе пресконференция, организирана от Координационен съвет на Арабските общности на тема: Положението в Газа след 18 дни израелска агресия и други. В пресконференцията участие ще вземат инж. Хусейн Абу-Калбайн – председател на Асоциацията на палестинците в България, д-р Ходер Факих – председател на Координационния съвет на арабските общности в България, д-р Яхия Шарабати – председател на Асоциацията на сирийците в България, д-р Мохамед Камал – член на управителния съвет на Асоциацията на египтяните, Мохамед Хасан – представител на Асоциацията на иракчаните в България Джорж Риаши – представител на Асоциацията на ливанците в България

От 14.00 ч. в пресклуба на БТА Н. Пр. Юрий Исаков, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в България ще даде пресконференция на тема: Ситуацията с доставките на руски газ за Европа.

От 17.30 часа в Аулата на университета ще се състои дискусия за бъдещето на Студентски град. Организатори са ТВ Алма Матер, СРОКСОС, ПРИЗИВ, студентският съвет на Журналистическия факултет, НПСС и Сдружението на младите учени “Cogito”. Участие в дискусията са заявили министър Даниел Вълчев, Лютфи Местан, Янаки Стоилов от НС, Дилян Дилчев от Община Студентска, Йорданка Фандъкова от Столична община и комисар Петър Неделчев от VІІ РПУ.

От 18.00 часа в ресторант „България”, /бул. „Цар Освободител” 4/ за 18-ти пореден път редакцията на вестник “Форум Медикус” организира тържество по връчване на голямата годишна награда “Медик на годината”. На тържеството ще бъде обявен и носителят на наградата “За принос в управлението на здравеопазването”, която се връчва за пета поредна година. Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев е поканен да връчи наградите на отличените.

В град Трън ще бъде създадена общинска организация на ПП ЛИДЕР. Преди учредителното събрание организационният секретар на партия ЛИДЕР Петър Петров и активисти на партията ще направят дарение на детската градина в общината. Това ще бъде символичното начало на активната дейност на партия ЛИДЕР в Трън.

От 13.00 часа в зала 203 на община Ямбол ще се проведе информационен ден по програмата „Обновен дом”. Подробна информация за възможностите, които се предоставят на гражданите за саниране на жилищните им блокове и кооперации и условията за кандидатстване ще разяснят представители на регионалния офис на програмата в Бургас.

Кметът Славчо Атанасов, зам.-кметът Георги Шопов ще открият в 14,00 ч. обновената и изцяло ремонтирана зала „Олимпиада” в район Южен. Наемател на спортния комплекс е Сдружението с идеална цел „Арена Спорт”, което обединява хора, занимаващи се с източни бойни изкуства и по-конкретно джудо.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама