НОВИНИ


Депутатът Явор Хайтов се прави на ударен за 40 млн. земи край Евксиноград

22 11962 14.09.2015
Депутатът Явор Хайтов се прави на ударен за 40 млн. земи край Евксиноград
Явор Хайтов

Зам. - председателят на Народното събрание от БДЦ Николай Хайтов се направи на ударен и не бе убедителен в опита да се защити за неравностойна заменка на имот за земи 40 млн. край Евксиноград.Пред нова хтелевизия той каза, че по това време не е бил част от политическата класа.


Припомняме ви, че финансистът Кольо Парамов съобщи, че Хайтов притежава имот за милиони до резиденцията в "Евксиновград". Той разясни как се е сдобил с имотите на морето и поясни, че когато е извършена замяната на земите в Троянско със земите на морето, не е бил депутат, а обикновен адвокат.

„Става въпрос за гори. Горите, които съм предложил за замяна, са широколистни, многолистни, на границата на Балкана. Някои от тях са наследствени, други са купувани – преди 7-8 години, когато съм бил адвокат, далеч от политиката. В Закона за горите съществуваше тогава възможност за такъв тип сделки. Замяната е регламентирана в българското законодателство и дебело искам да подчертая – това не е незаконна процедура. Целият този процес е абсолютно правно регламентиран. Тази сделка беше проверена и от прокуратурата и по никакъв начин не би могло да ми се вмени нарушение или престъпно поведение”, защити се Хайтов.
 
Хайтов така и не каза обаче за колко пари са имотите му. По думите му, той не си спомнял и добави, че не изпада в подробности, защото няма документи в себе си. Според него, нападките срещу него тръгнали след като не подкрепил законопроектът "Кунева". Николай Хайтов съобщи, че иска да сложи край на темата със земите и да продължи да работи активно като народен представител и за хората, от които е избран.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама