ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 19 януари

0 3877 18.01.2009
Предстоящо на 19 януари

Връчват ежегодните награди „Достойните българи"; навършват се двадесет години от посещението на президента на Франция Франсоа Митеран в България; Комитетът за защита на ядрения физик Георги Котев дава пресконференция.


 

Министър-председателят Сергей Станишев ще участва в официалната церемония по връчване на ежегодните награди „Достойните българи”, която се провежда под негов патронаж. Събитието е в зала „Средец” на хотел „Шератон” от 11.00 часа. По-късно премиерът ще се срещне с Жак Рох, президент на Международния олимпийски комитет.

В Софийски градски съд ще проведе заседание по делото срещу бивши управители на фирма „Софийски имоти” от 09.00 часа. По делото подсъдими са бивши шефове на общинското дружество и лицензирани оценители.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще произнесе слово на откриването на Възпоминателен колоквиум по повод двадесетата годишнина от посещението на президента на Франция Франсоа Митеран в България. Форумът, организиран от посолството на Франция у нас, ще се проведе от 14.30 часа, в Българска академия на науките. В колоквиума ще участват Ивайло Калфин, министър на външните работи, Ролан Дюма, бивш министър на външните работи на Франция, Соломон Паси, председател на Комисията по външна политика на НС и ексминистър на външните работи, Стефан Тафров, бивш заместник-министър на външните работи, Жан Мюзители, държавен съветник и ексдипламотически съветник на президента Митеран.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще открие Третата Европейска седмица за предпазване от рак на маточната шийка в 14.30 ч. в Заседателната зала на министерството. В рамките на инициативата, под патронажа на министър Желев ще се проведе Международна експертна работна среща на тема: „Скрининг при рак на маточната шийка в страните-членки на Европейския съюз”. Срещата слага начало на поредица прояви в рамките на Европейската седмица, която ще се проведе от 19 до 26 януари 2009 г.

В Министерски съвет при вицепремиера Меглена Плугчиева ще се проведе регулярна среща за отчет на дейността на междуведомствената работна група, сформирана от представители на Върховна касационна прокуратура, МВР, НСлС, ДАНС, Националната агенция за приходите и ДФ „Земеделие”. Срещата ще се състои от 16.00 ч. На нея са поканени главният прокурор Борис Велчев, министърът на вътрешните работи Михаил Миков, министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, председателят на ДАНС Петко Сертов, директорът на НСлС Бойко Найденов и изпълнителният директор на НАП Мария Мургина.

Генералният директор на ЕВРОСТАТ Валтер Радермахер и председателят на НСИ доц. д-р Мариана Коцева ще дадат в 11.30 часа пресконференция
в сградата на Националния статистически институт.

ЧЕЗ организира пресконференция от 10.00 часа в София прес. Участие в нея ще вземат Любош Павлас – регионален мениджър на ЧЕЗ България и Радослав Димитров – директор Дирекция "Обслужване на клиенти".

От 8:30 ч. в Резиденцията на посланика на Франция комисар Меглена Кунева ще участва в закуска, дадена от посланик Етиен дьо Понсен по повод двадесетата годишнина от закуската на президента на Франция Франсоа Митеран с български дисиденти. На закуската ще присъстват също така Жельо Желев, Ангел Вагенщайн, Копринка Червенкова, Николай Василев, Светлин Русев и др.

Представители на ръководството на Дарик радио ще дадат пресконференция от 11.00 часа в БТА по повод 16-ия рожден ден на медията под мотото "Моята първа любов". На пресконференцията ще бъдат представени: новa крупна инвестиция на Дарик радио за 2009 г.; програмата на Дарик радио за 21 януари 2009 г.; гласът на Дарик радио за 2008 година; - резултатите от инициативата "Дума на годината 2008".

От 12:00 ч. в пресклуба на БТА Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” и лидерът на “Европейски демократически институт” Димитър Абаджиев ще дадат пресконференция.

От 13.00 часа Комитет за защита на ядрения физик Георги Котев ще даде пресконференция в БТА. Георги Котев е в България, за да участва в досъдебното производство по аномалиите с ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй". Той също ще участва в пресконференцията.

От 11.00 часа в София прес ще бъде дадена пресконференция от Стефан Гамизов, председател на „Гражданска лига за България“ и представители на неговият екип на тема: „Бъдещето на политическата класа в България – конкретни действия от страна на „Гражданска лига за България“.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 10.15 ч. с посланика на Франция в България Н. Пр. Етиен дьо Понсен и с Ролан Дюма – министър на външните работи на Френската република в периода 1988 г. – 1993 г
. Срещата ще се състои в Столична община.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 16 ч. с президента на Международния олимпийски комитет (МОК) д-р Жак Рох. Срещата ще се състои в Столична община.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще присъства на първото за годината заседание на Управителния комитет на проекта „Зона за обществен достъп на транспортен възел морска гара, железопътна гара, автогара – Бургас”, известен като проект "Супер Бургас". Заседанието е насрочено за понеделник, 19.01.2009 година, от 10 часа, в сградата на пристанище Бургас. За 11.30 часа е предвиден кратък брифинг, след който ще бъде направена обиколка на територията на зоната за обществен достъп - Бургас.

Национална агенция „Пътна инфраструктура” започва кампанията по демонтиране на незаконните рекламни съоръжения от Варна. В 11.00 часа на път І-9 при км. 95, в участъка Златни пясъци – Варна, до Пътен възел “Св. Константин и Елена”, ще бъде демонтиран първият билборд.

Безплатни профилактични прегледи на белия дроб и сърцето ще бъдат извършвани в Горна Оряховица
. Прегледите започват от понеделник – 19 януари, като желаещите да се изследват могат да го направят всеки делничен ден от 9.00 часа до 14.00 часа, до 13 февруари . Мобилният флуорограф ще бъде разположен на паркинга на МБАЛ „Св.Иван Рилски” от страната на Спешна помощ. Изследванията ще се правят от специалисти от тубдиспансера във Велико Търново.

47-ми редовен отчетно-изборен събор на БЛС се провежда в Сандански.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама