НОВИНИ


Цачева: Нужна ни е политическа стабилност и мъдрост

12 4455 22.09.2015
Цачева: Нужна ни е политическа стабилност и мъдрост
Цецка Цачева

С акта на прогласяване на нашата независимост и нейното международно признание България постига своя пълноценен държавен суверенитет – за да сме „държава, достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи”.


Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева по време на тържествата във Велико Търново по случай 107-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България

 

В изявлението си председателят на Народното събрание отбеляза, че силата и отговорността на страната ни е в реализирането на държавния суверенитет като израз на волята на гражданите. „България е свободна, единна и независима чрез волята на своите граждани”, добави Цачева

 

„Нужна ни е политическа стабилност и мъдрост, за да отстояваме националния интерес в рамките на общите цели. От нас зависи да поставим страната ни там, където са искали да я видят „строителите на съвременна България”. Обща е отговорността ни днес как ще изглеждат Европа и България през следващите години“, отбеляза председателят на парламента.

 

Председателят на Народното събрание присъства на тържествената заря-проверка на площад „Цар Асен I“. По традиция беше прочетен манифестът, с който на 22 септември 1908 г. цар Фердинанд провъзгласява българската независимост. Председателят на парламента прие почетните роти на Националния военен университет „Васил Левски“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама