НОВИНИ


Кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Карлово Теодор Шойлеков събра експерти по туризъм на кръгла маса

0 4625 26.09.2015
Кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Карлово Теодор Шойлеков събра експерти по туризъм на кръгла маса
Теодор Шойлеков

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за община Карлово Теодор Шойлеков и общинската структура на ГЕРБ - Карлово организираха кръгла маса, посветена на Международния ден на туризма.


Срещата за проблемите и възможностите за развитието на туризма предизвикаха дискусии, в които участваха и многобройните участници и публика. Специалните лектори проф. Румен Драганов-директор на Института за анализи и прогнози в туризма, Анелия Генова-експерт „Маркетинг” в сферата на туризма и Симеон Караколев-организатор на събора в Рожен, споделиха опита си и отговориха на въпроси как може да се възроди туризма и да бъдат привлечени туристи в региона.

Експертите споделиха своите практики на национално ниво, които могат да се приложат и в община Карлово. „В продължение на няколко месеца, възоснова на срещите и разговорите ми с хората, с помощта на специалисти в тази сфера, аз вникнах в проблемите. Работим по стратегия за възраждането на всякакъв вид туризъм тук-исторически, архитектурен, планински.

 

Нашата цел и акцент е да покажем на хората от страната и от целия свят това, с което историята и природата ни е дарила. Тази стратегия ще бъде приложена, ако аз стана кмет на общината и тя ще е дълготрайна и успешна”, коментира домакинът на събитието Теодор Шойлеков.

Организаторът на Роженския събор Симеон Караколев декларира подкрепата си за кандидата за кмет на ГЕРБ и обеща да помага с всички сили и в Карловско да се организира събитие от такъв мащаб като събора в Рожен. Карлово заслужава това и има капацитет тук да има неспирен събитиен туризъм, бе мнението на участниците в кръглата маса. В края на срещата Теодор Шойлеков представи акцентите върху които смята да работи за в бъдеще. Освен в туризма, погледът му е насочен и в сферите на икономиката, здравеопазването, образованието и привличането на инвестиции.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама