НОВИНИ


Над 2 млн. лв. са щетите от бурята в Плевен

1 4618 26.09.2015
Над 2 млн. лв. са щетите от бурята в Плевен
Община Плевен

Бурята в Плевен и общината, която се разрази вчера вечерта, е нанесла щети за над 2 милиона лева. Това са само данните от първоначалните експертни оценки на общинската администрация.


Стихията е повредила тежко седем къщи и е отнесла асфалта на улица "Орлица" в плевенското село Буковлък. В населеното място има и други наводнени домове. Не са постъпили сигнали за бедстващи хора. В момента техника на общинско дружество "Инжстрой" разчиства наноси и тиня от улиците в селото.

 

Общинският кризисен щаб започва процедура за търсене на незабавно съдействие от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, съобщи БТА.

 

Тази нощ в отстраняване на последствията от стихията са били включени общинските дружества "Паркстрой" и "Инжстрой" и три почистващи фирми. Отстраняват се паднали клони и се почистват улици и пешеходни зони. Екипите на Бърза помощ и болничните заведения са ангажирани с допълнителни дежурства. Гражданите на Плевен оказват съдействие на екипите на Общината.

Обстановката в града се нормализира

 

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" е извършила отводняване на обекти по подадени над 30 сигнали. Още вчера бе събран на спешно заседание Кризисният щаб, като той продължава работата си до пълното премахване на всички щети.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама