НОВИНИ


Ахундова: Европейски банков консорциум може да купи активите на КТБ

14 7635 26.09.2015
Ахундова: Европейски банков консорциум може да купи активите на КТБ
Вера Ахундова

Има вероятност консорциум от големи европейски банки да направи оферта за покупката на активите на Корпоративна търговска банка. Това може да стане в средата на октомври, обяви съпредседателят на сдружение "Ние, гражданите" Вера Ахундова, която води преговорите.


Вложители в КТБ внасят жалби в Европейския съд за правата на човека в Страсбург, разочаровани от българската правосъдна система, както и в Люксембург, обясни Ахундова по БНР:

 

Не само отказват да ни върнат парите, които ограбиха - те ни отказват справедливост, защото дори да бяха допуснали един процес по същество, можехме да загубим, но не ни дадоха никакъв шанс да чуем аргументите си в една съдебна зала, където се защитава истината, каквато й да е тя. И затова ние разчитаме наистина на европейските съдилища. В момента са жалбите за Страсбург - аз очаквам поне 500.

 

Съпредседателят на сдружение "Ние, гражданите" поясни, че исковете са индивидуални: Дори в едно семейство трима вложители са загубили парите си,  тримата подават отделни жалби, защото няма колективни искове. В Страсбург нашата претенция е, че не е имало инстанция, място, и пред кого да защитим правата си -  който и да било акционер или вложител.

 

А Люксембург е по-специфично - на нас ни отказаха да приложат прецедент за нарушаване на европейското законодателство.  Голяма част от жалбите са внесени. До 2-ри ще бъдат внесени всички жалби в двете съдебни инстанции, допълни още Ахундова.

 

Вера Ахундова води и преговори с консорциум от европейски банки: За покупка на банка "Виктория" и активите на КТБ като предприятие. Много сме напреднали в работата и се надявам до 15 октомври максимум  да бъде внесена офертата за купуване.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама