НОВИНИ


Дончев: Голяма част от предприятията за хора с увреждания са фиктивни

0 4271 02.10.2015
Дончев: Голяма част от предприятията за хора с увреждания са фиктивни
Томислав Дончев

Трябва да се посочи кой е виновен за фалита на КТБ. Второто важно е да се види къде са парите. Докладът за банката още не е готов, аз не разполагам с него, каза в "Лице в лице" вицепремиерът Томислав Дончев.


Не е редно чужди държави да пазят небето ни, като се има предвид, че ние сме били за пример как да се брани въздушното пространство. Противоречията вчера по този въпрос са нещо нормално. Често не сме на едно мнение с коалиционните партньори, като от това не трябва да се прави драма, заяви Дончев.

 

Той гарантира, че след като Агенцията по вписванията мине към министерството на Лукарски, злоупотребите ще спрат. „При едни редакции на закона се разшири възможностите за разкриване на предприятия, които са в полза на хора с увреждания. Голяма част от тези предприятия за фиктивни. Хората с увреждания остават без нищо. Това трябва да се спре. От 3 такива предприятия, те станаха 300”, посочи министърът.

 

Той лансира идеята да се направи общ център за всички общини за общи обществени поръчки:  Всички 265 общини могат да направят обща поръчка да речем за автомобили. С общата поръчка цената ще стане по-ниска, смята Дончев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама