НОВИНИ


Депутатите ще разпъват Ненчев на кръст във вторник

6 4925 05.10.2015
Депутатите ще разпъват Ненчев на кръст във вторник
Николай Ненчев

Военният министър Николай Ненчев ще отговаря на актуални въпроси на депутатите от Комисията по отбрана на Народното събрание. Това ще се случи на 6 октомври (вторник) от 10.00 часа, един час преди началото на извънредното заседание на парламента.


Изслушването на Николай Ненчев ще стане в контекста на поисканата му оставка от депутатите от “БСП лява България” и “Атака”, съобщава БГНЕС. До искането се стигна след като началникът на Военновъздушните сили ген. Румен Радев обяви, че подава оставка. След разговор с премиера Бойко Борисов, Радев се съгласи да остане начело на военната авиация, но след получените гаранции, че държавата ще осигури средства за поддръжката на военната ни авиация.

 

Миналата седмица стана ясно, че Министерство на отбраната е изготвило законодателни поправки, които биха позволили българското въздушно пространство да се охранява от самолетите на държави-членки на НАТО. Това се налага заради изтичането на ресурса на МиГ-те, които са на въоръжение в Българската армия. По думите на военния министър въпрос до дни е финализирането на договорите с Полша за ремонт на самолетите МиГ-29. Руският производител на изтребителите обаче заяви, че Полша няма лиценз да извършва планирания ремонт.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама