ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 27 януари

0 4018 26.01.2009
Предстоящо на 27 януари

Продължава официалното посещение на президента Първанов в Япония и работното на премиера Станишев в Будапеща; обсъждат проблемите на децата и семейството в НС; маг Астор демонстрира свои номера.


 

Продължава официалното посещение на президента Георги Първанов в Япония.

Продължава работното посещение на премиера Сергей Станишев в Будапеща за участие в срещата на високо равнище по газопровода „Набуко”.


Вицепремиерът Меглена Плугчиева ще участва в регионална конференция „От икономически преход към европейска интеграция - две десетилетия промени в Югоизточна Европа” в Сараево. Пред участниците във форума тя ще представи стъпките, изминати от България по пътя на европейска интеграция, както и опита на страната ни при използването на предприсъединителните инструменти.

Ще бъдат проведени дискусиите по инвестиционните програми за 2009 г. на седем министерства и четири държавни агенции.
Дискусиите ще бъдат ръководени от министъра на финансите Пламен Орешарски. За участие в тях са поканени министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Румен Овчаров и заместник-председателят й Милен Велчев, както и председателят на Комисията по икономическа политика Йордан Цонев.

В зала № 6 на Националния дворец на културата от 11 часа ще се проведе заключителният етап от ежегодния национален конкурс “Пожарникар на годината”.

Започва демонтажът на 25 незаконно изградени рекламни съоръжения на Северната дъга на Околовръстния път. Работата на екипите на ОПУ – София-област ще започне в 10.30 часа от разклона за Световрачане и Подгумер. Ще бъдат премахнати 25 от 64 броя рекламни конструкции, разположени по Северната дъга на Околовръстното шосе. Ще бъдат демонтирани и 15 броя незаконно изградени рекламни съоръжения на път І-1 – Александров мост – Владая – Драгичево.

Изложба на Държавния архив на Република Македония “Македония през вековете” и промоция на най-новите издания на Държавния архив на Република Македония ще бъде представена от 18.00 часа в Културно-информационния център, ул. Оборище” номер 7. Участие ще вземат д-р Зоран Тодоровски и Цочо Билярски.

Обединението на левите социалисти в БСП ще проведе пресконференция на тема: “Позиция на Левицата в БСП по актуалните проблеми: кризата и протестите. Пресконференцията ще се състои от 12.00 часа в "София Прес".

Резултати от последното месечно изследване на ГАЛЪП ще бъдат представени на пресконференция в „София прес” от 11.00 часа. Ще участват Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.

В Министерството на финансите, зала „Колегиум” от 14.30 часа ще бъде представена функционалността на Информационната система за управление и наблюдение.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства на първата копка от започващия строеж на новата сграда на ОДЗ № 41 „Адам Мицкевич” в столичния квартал „Обеля”. Първата копка ще се състои в 11.00 часа на ул. „№ 3”, № 13 в кв. „Обеля”.

Годишното споразумение за сътрудничество на Българския Червен кръст и Българския Хелзинкски комитет с Върховния комисариат за бежанците към ООН ВКБООН ще бъдат подписано от 11.30 ч. в Представителството на ВКБООН ул. “Денкооглу” № 19.

От 14.00 часа НДСВ ще даде брифинг за медиите в централата на партията.

Сдружение "Електронна граница", Програма "Достъп до информация" и блогърско сдружение "България е наша" ще представят Позиция относно промените в Закона за електронните съобщения, отнасящи се до достъпа на МВР до електронните данни на пресконференция в БТА от 12.30 часа.

Проблемите на децата и семейството ще обсъдят на среща в Народното събрание депутати, представители на компетентните държавни органи, на протестиращите майки и членовете на Икономическия и социален съвет. Разговорът ще започне в 11.00 часа в зала „Изток” на Народното събрание.

Народният представител Мария Капон, председател на Единна народна пария, и Красимир Лалов, член на икономическия екип на партията, ще дадат пресконференция на тема: ”Как политиката на държавата нанася щети на производителите на цигари и заплашва с безработица десетки хиляди хора”. Пресконференцията ще бъде от 10 00 часа в клуба на София прес.

Актуалната обществено-политическа обстановка в страната ще коментират представителите на Българска нова демокрация (БНД) по време на редовната седмична пресконференция на партията. Брифингът ще се проведе от 13.00 часа в конферентната зала на пресклуб София прес. Участници в пресконференцията ще са заместник-председателят на Българска нова демокрация Лидия Шулева и членовете на Централния изпълнителен съвет на партията Ваня Цветкова и Валентин Милтенов.

Маг Астор ще направи демонстрация на свои номера на пресконференция в София прес от 14.00 часа. Темата на пресконференцията е „За илюзиите, за професията, за хората, за бъдещето!”.

От 17 часа в сградата на Държавна агенция “Архиви” на улица “Московска” 5, в изложбената зала “Архиви” ще бъде открита документалната изложба “90 години дипломатически отношения между България и Финландия”.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще посети в 9.00 часа Дома за възрастни с умствена изостаналост в село Медовина, детска градина “Слънце” и гимназия “Христо Ботев”.
Обектите са ремонтирани със средства от СИФ и проект “Красива България” на МТСП. В 11.30 часа министър Масларова ще даде пресконференция за медиите в гимназията.

Главният директор на „Национална система 112” Стоян Граматиков и директорът на Районен център 112 – София Цветомир Цеков ще представят на пресконференции работата на спешния телефон 112 в областите Перник и Кюстендил. Пресконференциите ще се проведат в Перник от 11.00 часа, а в Кюстендил от 14.00 часа в залите на съответните областни администрации.

Публичен диспут на тема “Организация и безопасност на движението в Стара Загора” организират Национален авиоинструкторски съюз-клон Стара Загора и Община Стара Загора. Диспутът ще се състои от 13.00 часа в зала 1 на община Стара Загора. Поканени за участие са представители на Сектор „Пътна полиция”, учители, директори на училища, частни превозвачи, таксиметрови и автобусни шофьори и други.

От 11.00 часа ще се проведе заседание на обществения съвет за отчитане на средствата от Коледната благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. На него ще бъде гласуван и състав на лекарската комисия, която да обобщи и анализира конкретни случаи като излезе със становище за най-спешните и тежки случаи. Въз основа на това становище общественият съвет ще вземе решение за начина на разпределяне на средствата.

Областните управители на Благоевград Владимир Димитров и на област Серес Стефанос Фотиадис в 13.00 часа ще се срещнат на ГКПП-Кулата. По време на срещата ще бъдат обсъдени мерки във връзка със затруднения от стачните действия в съседна Гърция пропусквателен режим на ГКПП-Кулата и критичната ситуация от блокадата на стотици тежкотоварни автомобили на българо-гръцката граница. В срещата ще участват и комисар Тодор Георгиев – началник на Регионална гранична служба – Смолян и началникът на полицията в Серес – генерал Ризос.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама