НОВИНИ


ДПС съди Цветелин Кънчев заради "Местан гостува на Пиже"

2 4055 08.10.2015
ДПС съди Цветелин Кънчев заради "Местан гостува на Пиже"

ДПС дава лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев на съд. Причина за гнева на партията са думите на циганския водач, че Лютви Местан и ръководството на ДПС са гостували на Трайчо Василев - Пиже, който нападна екип на Нова телевизия във вторник.


По повод клеветническите твърдения на Цветелин Кънчев в предаването “Лице в лице” по БТВ, Централният предизборен щаб на ДПС заявява, че Цветелин Кънчев ще бъде съден повторно - този път за клевета", съобщиха лаконично от партията.

„Плодът от политиката на ДПС в циганските махали е чувството за безнаказаност в някои хора, което се е породило. Не мога да приема опита на Местан да прехвърли отговорността към Сали. Няма такова нещо. На Василица Местан и други хора от националното ръководство на ДПС са били на гости на Пиже на Боровец.”, заяви вчера Кънчев, известен с прякора си Дон Цеци.  

ЦИК отне имунитета като кандидат за общински съветник в Самоков на Трайчо Василев по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, а Пиже, който бе втори в листата на ДПС, свъпреки седемте си присъди досега, се предаде сам в полицейското управление. Той влезе през задния вход в районното, съобщи Нова тв. Задържан е за 72 часа, очаква се днес да му бъдат повдигнати обвинения.

Вчера бяха арестувани още петима души за нападението над колегите от медията, трима останаха в ареста с обвинения за хулиганство.

През 2001 г. лидерът на "Евророма" получи 6 години затвор за изнудване, побой и грабеж, с което се превърна в първия осъден български депутат. Той беше освободен предсрочно за добро поведение. Бившият вицепрезидент Ангел Марин пък го помилва през 2005 г., с което отменя изпитателния срок и остатъка от присъдата му. Така се премахва евентуална пречка за Кънчев да се кандидатира за народен представител в изборите на 25 юни 2005. Кънчев се възползва от това си право (кандидат е на Евророма в Бургас), но Евророма получава само 1,25% и не успява да влезе в 40-то Народно събрание.

На 1 декември 2009 година става ясно, че лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев е арестуван. Лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев е присъствал на една от срещите между бившия началник на "Гражданска защита" Никола Николов и изнудвачите му като гарант, обясни тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов. През 2012 г. СГС го оправда.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама