БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Кръгла маса за бъдещето на фермерските пазари

1 5133 14.10.2015
Кръгла маса за бъдещето на фермерските пазари

Мащабна дискусия под форма на кръгла маса за фермерските пазари като още една възможност за устойчива регионална политика отваря на 3-тия си рожден ден сдружение „Устойчиво общество“, успяло през тези години да организира малките производители на чиста екологична храна, биоземедeлска продукция и домашни храни в 4 областни Хранкоопи – София, Пловдив, Варна и Бургас.


Темата за бъдещото развитие на биоземеделието и фермерските пазари ще събере на  16 октомври, петък, от 13 до 15 часа в BEST WESTERN PLUS City Hotel (ул. Стара планина 6) в София, представители на МЗХ, Агенцията по храните, Университета по агробизнес и развитие на регионите ВУАРР, съмишленици от неправителствени организации, фермери и произовдители на домашни храни.

 

"В проекто-програмата е предвиден дискусионен панел, а накрая – вместо торта за рождения ден, ще предложим на участниците да се почерпим с домашна продукция от различни региони в България", казва в аванс председателят на „Устойчиво общество“ Гергана Кабаиванова.

 

По думите й, малките фермери и производителите на домашна храна имат да извървят още дълъг път в целта си все повече потребители да се интересуват от това каква храна слагат на трапезата си. И по този път ще трябва да вървим заедно с местната власт в общините и законодателите, допълва Кабаиванова.

 

Два дни след Кръглата маса, на 18 октомври в Парка Заимов в София ще се  проведе и втория национален фермерски пазар.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама